Renovering

Geitfoot

Geitfoten er et mindre kjent verktøy, som hovedsakelig brukes til linocuts og woodcuts. For tresnittet (som utskjæringsverktøy), må Geißfuß være spesielt skarpt, ellers kan han ikke kutte gjennom treet og produserer bare noen få nøyaktige kutt.

Ved å skarpe Geissfußes er problemet fremfor alt kink. Carving Iron er oppført som V-formet, og det er akkurat det som gjør skarphetsproblemer. Ved sliping må forskjellige vinkler nøyaktig overholdes for ikke å male verktøyet og dermed påvirke funksjonen.

Professionals arbeider ved å først doble jernet og deretter skarpe det helt. Re-sharping er svært vanskelig og tidkrevende ved Geißfuß og mislykkes ofte. Imidlertid vil noen av problemene med feil skjærevinkler bli slettet når det skjer.

Bevel

Med en Geißfuß er skråningen vanligvis ute. Derfor er det alltid malt fra utsiden. Dette må i alle fall bemerkes. Hvis skjerpet på motsatt side av skråningen, kan du ofte ødelegge verktøyet.

Egnede grindstene

Det er fornuftig å bruke en trekantet grindstein for å skarre geitfoten. Disse grindsteinene er også enkle å komme under kanten og kan også fjerne burrene på innsiden.

Ellers er spesielle knivslipende steiner, som for eksempel en Arkansas-stein, også egnet. Med dette kan du også trekke av spissen av den v-formede delen frihånden fra utsiden (men vær oppmerksom på vinkelen!). For innsiden kan du under visse omstendigheter til og med bruke fint, vått sandpapir til å avfalle. Dette kan buckles uten å miste sin slitende effekt ved kinkpunktet.

Tips og triks For å spille det trygt kan du også gi Geißfuss en profesjonell slettingstjeneste. Generelt vet man det også med spesialverktøy, eller kan i det minste få den profesjonelle informasjonen. Du har også garanti for at verktøyet ikke vil bli skadet.

Del med venner

Legg igjen din kommentar