Lyspære burst - hvorfor er det?

Bursting pærer skremmer ikke bare deg, men løser også spørsmålet om hvordan dette kan skje. Hvilke grunner er ansvarlig hvis en lyspære bursts, og hvilke farer kan oppstå ved sprengning, sjekk ut dette innlegget.

grunner for sprengning av en glødepære

De konvensjonelle glødepærer er allerede forbudt siden 2012, men de kan fortsatt bli funnet i mange husholdningslamper. Ofte fordi du har en ganske stor tilførsel av lyspærer i huset, eller at den respektive lampen bare sjelden slås på.

Hvorfor en lyspære kan revne, kan ha flere årsaker: (sjelden)

  • er oksygen kommer inn i innsiden av pæren
  • en kortslutning i lampen
  • høy lampe alder

oksygen inne pære

utgangspunktet klassiske pærer er evakuert, så evakuert gjort. Det kan også være at oksygen som ellers ville være inne i pæren, er erstattet av en annen gass, vanligvis CO.

Fraværet av oksygen for å hindre at filamentet som inneholdes i en klassisk lyspære brenner ut (ved hver forbrenning krever oksygen for å finne sted, det er fraværende er ingen forbrenning finner).

Hvis pæren er skadet (sprukket) eller dårlig behandlet, kan oksygen komme inn, filamentet brenner umiddelbart. De resulterende gassene kan ekspandere veldig raskt.

Kortslutning i lampen

Elektriske feil i lampen kan oppstå, men er relativt sjeldne i praksis. Mistanken om at mer enn bare lyspæren ble ødelagt, da også kommer eller ny pære i samme lampen etter å skru brutt eksploderer også oppstår.

I dette tilfellet bør du slutte å ta lampen i drift, og testet i henhold til av en profesjonell elektriker og kan se etter feilen. I så fall er det best å la sikringen tilhørende den tilsvarende lampen slås av.

Høy lampealder

En lampe kan "brenne inn" eller over tid beskadige glasset på grunn av den høye varmen som genereres. I de fleste tilfeller vil filamentet bare bryte og lampen vil ikke brenne.

Ved å gi i glasset av pæren kan det hende at pæren eksploderer i noen tilfeller.

Tips & TricksDanger eksisterer ikke på grunn av en konvensjonell eksplodert pære. Men med energibesparende pærer ser dette annerledes ut: i dette tilfellet må du gå veldig forsiktig på grunn av at kvikksølv er inneholdt. Hva annet du trenger å se etter, les i dette innlegget.
Del med venner

Legg igjen din kommentar