Clădire

Elementul central este liantul

Un covor de piatră poate fi pus în afara și în interior. Ca și în cazul tuturor acoperirilor de podea expuse ploilor și vremii, trebuie asigurată scurgerea apei. De asemenea, este importantă utilizarea unui liant rezistent la UV. Există două liant tipic pentru exterior: acrilati

și epoxizi favorabile lianți pe bază de rășini pot fi furnizate cu aditivi numai la un anumit grad, au stabilizat împotriva radiațiilor UV. În locuri umbrite și protejate de vreme, acestea pot fi suficiente.

Poliuretani

Adezivii sintetici mai scumpi sunt rezistent la UV. Pentru aplicații în aer liber fără acoperiș, acestea sunt foarte potrivite. Similar cu acrilați și epoxizi, conținutul de solvenți și plastifianții limitează foarte mult utilizarea în interior.

Ambele lianți sunt, de asemenea, fără solvenți și nu conțin plastifianți.

Construcția covorului

Pietrele naturale de piatră sunt legate împreună cu porii deschise. Acestea nu ar trebui sigilate mai târziu când apa poate lovi covorul de piatră (baie, ploaie, uscare rufe). Sub stratul de piatră se montează o folie etanșă etanșă etanșă, care disipează apa pătrată și scurgeri. Trebuie să existe o pantă pentru asta.

În general, este posibil să fixați un covor de piatră naturală direct pe un substrat. Deoarece lianții se lipesc aproape de orice material și de lucru, covorul poate fi așezat direct pe beton, lemn și plăci. Înălțimea obișnuită de construcție a covorului de piatră naturală este cuprinsă între 0,8 și 1,2 centimetri.

Dacă un covor de piatră naturală trebuie să fie detașabil, după cum este necesar, de exemplu, în proprietățile de închiriere, acesta poate fi aplicat pe pelicula de etanșare. La o dată ulterioară, stratul de piatră poate fi ridicat ușor și îndepărtat fără deteriorări.

Model și mozaic gro Gros sau fin pre-sortate amestecuri de piatră și de pietriș sunt disponibile în comerțul materialelor de construcții, în magazinele de hardware și în cariere. Pentru a schimba efectul culorii pietrei naturale, amestecurile pot fi combinate. Cu cât sunt mai mici pietricelele, cu atât este mai pronunțată amploarea globală a culorii la nivel de zonă.

Sfaturi și trucuriCumpărați numai amestecuri de silice curățate de tambur. Dacă achiziționați produse necurățate, efectuați o pre-curățare prealabilă cu un furtun de apă pe o sită de curățare.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul