Keramički sudoper - prednosti i nedostaci

Keramički sudoper u kuhinji izgleda elegantan i vrlo ukrasan. Visoka tvrdoća i izdržljivost na prvi pogled izgledaju kao prednost - ali imaju i neke male nedostatke. Što i što govori o keramičkom sudoperu, pročitajte u ovom postu.

Svojstva materijala

Suvremeni keramički umivaonici u visokoj kvaliteti spaljeni su posebno pažljivo i na posebno visokim temperaturama. To stvara materijal s vrlo posebnim svojstvima. Posebno glatka i gusta površina

vlasništvo utjecaj u kuhinji
posebno visoka tvrdoćaučinke Robustan, izdržljiv, visoke kvalitete i jedva osjetljiv na grebanje
prljavštinu ne mogu pridržavati i: kako oni utječu u kuhinji, Tablica u nastavku prikazuje prodrijeti materijala - lako se čisti
posebno guste i čvrste materijalčips (za razliku od ranije) danas malo više bojati
otpornost na toplinu keramike u odnosu na konvencionalne u kuhinji temperature otporni
izvornosti hraneZbog glatke površine keramike s dovoljno Uvijek siguran za hranu

Zbog svojih dobrih svojstava, keramički sudoper gotovo da ne treba brigu i mrlje se lako uklanjaju. Ovo je glavna prednost keramičkih sudopera. Osim toga, uključuju sljedeće prednosti:

  • trajnost (veći od ostalih ispiranje)
  • s redovitom čišćenju dugo lijepe
  • dobar omjer troškova i koristi

nedostaci keramičkih umivaonika

neke male mane, međutim, uvijek se mora uzeti u obzir u keramičkim umivaonikom previše. Materijalna svojstva sudopera ne donose samo prednosti.

Nedostatak: visoka tvrdoća

Visoka tvrdoća uzrokuje prekidanje posuđa ako je previše teško pogodio tvrdu površinu. Mnogi lonac materijala (kao što su čelik) su mekši od keramike i stoga može ostaviti ružne tragove struganja (ali koje se lako skidaju)

Nedostatak: Robusnost

robusnost materijala dovodi do znatno većom težinom od sudopera, kao na primjer u sudoper od nehrđajućeg čelika , Instalaciju ovih sudopera bi stoga trebala biti najbolja od strane stručnjaka.

Nedostatak: Visoka Preisig

odnosu na inox sudoperi koji su još uvijek „Standard”, cijena od keramičkog sudopera je gotovo astronomske. Dok su jednostavni sudoperi od nehrđajućeg čelika dostupni od čak 50 eura, čak i najjednostavniji keramički kuhinjski sudoperi nižu ispod 200 eura. S obzirom na duži vijek trajanja i znatno niže troškove čišćenja keramike, u nekim se slučajevima to može donekle uravnotežiti.

Savjeti i trikovi od granita Slide imaju gotovo više nedostataka od koristi. Materijal treba vrlo pažljivu njegu i može brzo postati neugodan zbog sastojaka u vodi iz slavine. Keramička je ovdje u svakom slučaju bolja alternativa, također nehrđajući čelik (do manje uvjerljive optike) svakako povoljniji izbor.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar