Een platte houten dak economische structuren maakt

Een houten plat dak wordt gekozen als de optie budget voor tuinhuisjes, carports of garages. Het is een alternatief dat de economische dakconstructies biedt met grote overspanningen en een hoge mate van prefabricage mogelijkheden voor woningen.

Stijlvol plat dak

Kortom, een houten plat dak is net als andere platte daken. Het moet een thermische isolatie hebben en een afdichting met plat dak moet ook worden toegepast.

Het platte dak met definitie staat voor dakconstructies met weinig of geen dakhelling. Over het gehele dakoppervlak moet een waterdichte laag worden aangebracht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen warm en koud dak, wordt warm dak beschouwd ongeventileerde dak, koud dak is een geventileerd dak.

Sterkte en droogte

Volgens de voorschriften moeten dakconstructies van massief hout een bepaalde sterkte hebben. Ze mogen alleen droog worden geïnstalleerd en hebben alleen een maximaal houtvocht. Dit is 15% voor ongeventileerde daken en tot 20% voor geventileerde daken.

Zoals reeds vermeld is de dakafdichting een belangrijk onderdeel van het houten platte dak. Als het niet goed werkt, kan er schimmelvorming ontstaan ​​door het binnendringen van vocht in de dakspant.

Hout is onderverdeeld in gebruiksklassen. Dit wordt bepaald door

  • de fysische eigenschappen, de sterkte en stijfheid eigenschappen
  • geschiktheid voor de specifieke toepassing: droog, nat, buiten

prijzen en aanbieders

Voor één meter van de bouw hout uit spar of den betaal je slechts 8,30 euro. Geïmpregneerde panlatten kost ongeveer 50 cent, deze hebben vaak maar een te hoog restvocht.

  • bauder.de is een fabrikant van alle soorten platte dakconstructies, ook voor houten constructies. -Holz-ahmerkamp.de heeft een ruime keuze aan hout voor houten platte daken. U- euustoffhandel.de beschikt over bouwhout en daklatten in haar assortiment.
  • Tips & TricksAndere mogelijkheid is plat dak hout-beton-composiet systemen. Geprefabriceerde composietonderdelen gemaakt van hout en beton zijn op het dak gemonteerd. Dit werk mag echter alleen door een gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter