Planlægning af en gipsvæg

Gipsvæggen er den mest almindeligt anvendte interiørdesignmetode i dag. Men på grund af de tekniske byggestandarder bør gipset være godt planlagt. Hvad skal man overveje, når du planlægger en gipsvæg, har vi opsummeret nedenfor for dig.

Interiør installation med gipsvægge

Gipsvæggen har for længst erstattet murværkets stenmur i det indre. Hvis gipsvæggen er væsentligt billigere og hurtigere, skal der overholdes grundlæggende regler. Især lider lydisoleringen betydeligt, hvis gipsvæggen ikke er planlagt nøjagtigt. Men også senere krav skal overvejes, når man bygger en gipsvæg.

at overveje, når man planlægger især med en nye tekniske standarder bør overholdes:

  • gipsvæg før det støbte gulv på bare gulv montere overveje
  • lydisolering
  • eventuelle belastninger tager hensyn til (især på områder som køkken, hvor en høj - forventet krævede belastning er)
  • enhver elektrisk og VVS overveje

drywall afretningslag

drywall pudslaget har den ulempe, at lyden kan forplante sig frit over gulvet. Dette er et vigtigt punkt, især for en gipsvæg forventet til langsigtet brug.

højere obligatorisk belastninger der må forventes i visse områder som køkken, bad og toilet (køkkenskabe, sanitære fittings, etc.). Dette skal tages i betragtning ved planlægningen. Derudover er der generelt højere nyttelast, fordi væggene i disse værelser normalt er klædt med fliser. Til VVS-installationer som toiletter og dræn er der brug for ekstra væginstallationer.

Materialevalg under planlægning

Forskellige materialer skal også anvendes, afhængigt af lokalerne. For eksempel er konventionelle gipsplader paneler fuldstændig uegnede til brug i våde rum. I mellemtiden, udvælgelse af forskellige materialer i gipspladepanelerne er ekstremt bredt, lige fra den klassiske gipsplader til helt vejrbestandige EPS boards.

Materialemængder i gips ved planlægning

Afhængigt af de senere krav varierer materialekravet også. Så væggene kan være dobbelt-beklædt gipsvæg at opnå højere belastning, for eksempel i køkkenet eller på badeværelset. Standafstanden på 62,5 cm kan halveres afhængigt af proceduren, og derfor øges behovet for oprejst profiler. Viele Mange aspekter skal planlægges for en gipsvæg. Grundlæggende krav til tekniske byggestandarder falder såvel som individuelle krav. For et stort projekt er det derfor tilrådeligt at konsultere en erfaren gipsvægsekspert.

Tips og tricks Du vil finde i huset journal mange guider og instruktioner omkring gipsvæggen. For eksempel kan du læse her hvordan man kan male en gipsvæg.

Del med venner

Forlad din kommentar