Kobling av kobberrør

Kobberrør er blant de mest brukte rørene på grunn av deres allsidige positive egenskaper. Selvfølgelig, i tråd med dette mangfoldet, finnes det også forskjellige metoder og teknikker for kobling av kobberrør. Hvilke tilkoblingsteknikker som ville være og hva annet bør vurderes ved tilkobling av kobberrør, har vi oppsummert i denne veiledningen.

Kobberrør finnes i forskjellige områder

Kobber er et metall som er kompatibelt med nesten alle viktige transportmedier. Derfor brukes den i industri og handel, samt i bygnings tjenester og til andre applikasjoner i privat sektor. Noen av de viktigste anvendelser og transport media:

 • kobberrør for vannrørene (drikkevann, avløpsvann, storm vann, oppvarming av vann)
 • kobberrøret for gassrørledninger (gass, flytende gasser som propan)
 • kobberrør som hydrauliske ledninger (oljeledninger for hydrauliske anvendelser)
 • kobberrør for pneumatiske ledninger (komprimert luft)
 • kobberrør i kjøling (kjøle gasser blandet med kompressoroljer i luftkondisjoneringsanlegg, kjøleskap)
 • kobberrør i næringsmiddelindustrien (melk, drikkevarer etc.)

skjøteteknikker for kobberrør

Alle disse søknader en ting felles: de kobberrørene må være tett etter tilkobling, nemlig permanent og avhengig av transportmediet også helt trygt. Derfor kan forbindelsesteknikkene ikke velges vilkårlig. Men først tilkoblingsmuligheter, som er innlysende for kobberrør i dag:

 • lodding (450 til 1200 grader Celsius)
 • lodding (fra ca. 100 og opp til 450 grader)
 • HTL lodding, høy temperatur lodding (fra 900 grader)
 • sveise
 • trykke
 • trykke og lodding
 • limings og skruklemmer

forbindelses kobberrør i henhold til aspekter temperatur

at de forskjellige forbindelsesteknikker er ikke egnet for hvert område er vist med kjernedata. Ved lodding av kobberrør må delvis ren tinnlodd brukes. Disse har et smeltepunkt som er omtrent 30 til 40 grader høyere enn det for tinn-bly-soldater. Disse har i sin tur smeltepunkter fra ca 138 grader (Sn42Bi58). I Woods metall er smeltepunktet til og med bare 75 grader.

Strømningstemperaturen på oppvarmingsvann kan være opptil 90 grader. I kjøling blir det enda tyngre. Kald genereres ved komprimering og flyt av kjølemiddelgassen via en kompressor. I starten blir det utløst varme, rørene blir så varme at du kan brenne deg selv. Som et resultat, for eksempel, kan lodding ikke brukes overalt.

Arbeidstrykk i kobberrør og tilkoblinger til andre materialer

I tillegg til temperatur spiller arbeidstrykk i kobberrørene også en viktig rolle. Igjen, ikke alle sammenkoblingsteknikker er like godt egnet. Du kan også koble kobberrør med andre materialer. Dette mangfoldet har ført til omfattende forskrifter og forskrifter i Europa og, selvfølgelig, Tyskland, som spesifiserer hvordan kobberrør kan kobles.

guider og instruksjoner på ulike tilkoblingsteknologier

Derfor vil du finne i huset vårt journal til alle vanlige tilkoblingsmetoder kobberrør forbundet rådgiveren. For eksempel om lodding av kobberrør, men hold også kobberrøret.

Tips og triks Vær oppmerksom på at du som gjør-det-dinselger ikke har lov til å utføre kobling av kobberrør. For hurtigkoblinger, som er laget for å koble to linjer, kan slike tilkoblede linjer ikke lenger løses av den ikke-spesialist. Et eksempel er hurtigkoblingskoblinger av delt klimaanlegg.
Del med venner

Legg igjen din kommentar