Een achterwand van een kast schilderen

De achterwand van de kast is onaantrekkelijk op de meeste standaard meubels. De eenvoudigste en snelste vorm van transformatie is vaak de voorkeur voor schilderen. De gebruikelijke achterwandmaterialen zijn echter vaak alleen geschikt voor speciale kleuren. Acryl- en emailverf kunnen goed worden aangebracht, normale emulsieverven zijn niet geschikt.

droge kleurenwijzen gebruiken

Standaard op meubels Materialen voor muren zijn dun, zeer absorberend en kan zwellen, verdikking en vervormen als gevolg van vocht. Hoe "droger" het kleurtype is, hoe eerder de oorspronkelijke achterwand kan worden geverfd.

Normale emulsieverven zijn te vochtig en nat en kunnen, net als de lijm die wordt gebruikt voor behangen, de achterwand verzachten en vervormen. Als een kleur moeten daarom verfachtige kleuren worden gekozen, die een "droge" filmlaag vormen op de achterwand.

  • acryllak verf lak gebaseerde

kleurenfilm bedekt kleine gewrichten

Een praktische bijwerking van lak gelijkende kleur het "overkoepelende" filmen. Hiermee kunnen de kleine overgangsvoegen tussen het kastlichaam en de achterwand worden overbrugd en onzichtbaar worden gemaakt. Dit maakt het versieren van de achterwand van de kast met verf veel gemakkelijker. Indien nodig kunnen primers ook helpen om de kleuruniformiteit te bevorderen.

Als emulsieverven worden aangebracht, moet de achterwand van de kast worden bekleed. Als materiaal is vooral gipsplaat bijzonder geschikt om een ​​"normale" verf aan te brengen. Als andere bedekkingen zoals vlechten op de achterwand zijn opgeheven, is opnieuw verfachtige spuitverf het meest voordelig. Het dringt ook door in de ruimte en kleurt het in.

Pas de krasregels toe zoals bij conventionele muren

Bij de selectie van kleuren en motieven is elke regel die ook op een conventionele muur wordt toegepast van toepassing. Dit zijn kleurencombinaties, veelkleurige stalen of patronen. Als een representatieve weergave moet worden toegepast, wordt een grondlaag aanbevolen als substraat.

Als het achterpaneel is gecoat met plastic, moeten de poetstechnieken in het kleurtype en de kwast overeenkomstig worden aangepast. Daarbij is het op de achtergrond een achterwand van een kast. Bij kleurselectie en methodologie worden de algemene vereisten voor het coaten van gecoate oppervlakken effectief. Sommige fabrikanten geven tips en instructies voor de beste manier om de oppervlakken te bewerken.

Tips & Tricks Wanneer u de achterwand van een kast als scheidingswand gebruikt, onderstreept u het muurachtige effect door de achterwand en aangrenzende muren gelijkmatig te schilderen.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter