Wonen

Kleur, behang of bekleding

Als een achterwand van de kast als scheidingswand wordt gebruikt, rijst de vraag wat het ontwerp betreft. Wanneer de achterwand is geverfd, is het verschil met de "echte" muren meestal duidelijk.

De kast kan goed worden aangepast en onzichtbaar worden gemaakt door de achterwand van de kast te verbergen. Als de oppervlakken moeten worden behangen, moet het materiaal van de achterwand van de kast worden gecontroleerd op vochtbestendigheid. Veel achterwanden van geperst vezelmateriaal kunnen geen plakken verdragen. Testen Het zuiggedrag testen en de arbeidsmiddelen aanpassen

Afhankelijk van de mate van gevoeligheid kunnen behangtypen en soorten hechting worden aangepast. Lichtgewicht niet-geweven achtergronden vereisen bijvoorbeeld aanzienlijk minder pastabewerking dan papieren achtergronden. Als de achterwand geen vocht verdraagt, opzuigt en vervormt, kan een primer-beschermlaag helpen.

Speciale lijmbruggen en primers kunnen het materiaal waterdicht maken. Het is ook mogelijk om een ​​gesloten verflaag aan te brengen. Acrylverf vormt bijvoorbeeld een harde film op het oppervlak, die kan worden gebruikt met speciale lijm als achtergrond voor behangen. Befestigen Fix-achtergronden met verschillende hechtmethoden

Een behangachtige applicatie kan worden uitgevoerd met zelfklevende decoratieve folies. Een ander alternatief is dubbelzijdige kleefbanden. Ze zijn verlijmd in langsstroken of in tralies op de achterkant van de kast en het behang is erop bevestigd. Te dun of zacht behang is niet geschikt omdat de randen van de tape banen door kunnen drukken.

Het maakt in principe niet uit hoe de achtergronden zijn gefixeerd, het belangrijkste is "het vasthoudt". Mogelijke lijmen, lijmen en lijmen zijn:

spuitlijm

universele lijm

behangplaksel

  • multifunctionele lijm
  • dubbelzijdige plakband
  • randen en randen
  • In de meeste kasten is de achterwand voorzien van een trogprofiel. In het bovenaanzicht van de achterwand circuleert een soort frame de achterwand. De smalle opening of offset kan overbehang worden als het frame en de achterwand vlak neer schieten. Als de achterwand lager is en het frame uitsteekt, kan het nodig zijn om vóór het behangen een egaliserende onderlaag aan te brengen.
  • Tips & TricksAls u bij het splitsen van een kamer een vloer-tot-plafond ontwerp plant, is het bouwen van een complete multifunctionele plaathand het meest logisch.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter