Cisternă septică cu 3 camere - mod de funcționare

Cisternele septice nu mai pot fi utilizate ca tratament unic de tratare a apelor uzate începând din 2015.
Totuși, instalațiile de tratare a apelor uzate cu trei camere pot fi aduse retrofit fără probleme și pot fi utilizate în continuare ca tratament prealabil pentru un proces biologic de tratare a apelor reziduale, atâta timp cât acestea sunt intacte. În cele ce urmează, prin urmare, va fi explicat principiul lor de funcționare.

Principiul cu trei camere

O instalație de tratare a apelor uzate cu trei camere are un efect mai bun decât modelele mai vechi cu o singură cameră. Apa uzată trece prin toate cele trei camere în schimb. Acestea pot fi fie într-un container, fie chiar proiectate inelar ca un singur recipient cu țevi de legătură.

Apa uzată intră mai întâi în prima cameră, unde solidele sunt depozitate prin sedimentare. Nămolul primar de formare se degradează în timp, reducându-și astfel foarte mult volumul. Klar Apa limpede produsă prin separarea solidelor intră într-o a doua cameră, unde, la rândul ei, solidele dizolvate în apă sunt depozitate în timp ca sedimente. Decisiv pentru gradul de curățare aici este timpul de ședere.

Prin intermediul unui debit, apa, care a fost curățată pentru a doua oară, intră într-un clarificator secundar, de unde poate apoi să se scurgă sau să fie pompat. Deci nici un sediment nu poate intra mai mult în apa limpede.

Motive pentru interzicerea funcționării

Din 2015, instalațiile de epurare a apelor uzate menajere vor fi permise numai în Germania dacă lucrează cu procese biologice de epurare a apelor reziduale.

Motivul pentru aceasta este o directivă-cadru armonizată la nivel european privind gestionarea apei adoptată de UE.

Formele mecanice de tratare a apei uzate nu mai sunt permise ca tratament unic de tratare a apelor reziduale. Ei au prea mulți poluanți periculoși pentru ape, în special pentru nitrați.

Cu toate acestea, sistemele pot fi fie retrofitate, fie suporta costuri de aproximativ 3.500 EUR pentru sistemele mici. Cu toate acestea, ele pot, de asemenea, să rămână în funcțiune ca pre-clarificare pentru instalațiile biologice de epurare biologică din aval.

În timp ce plantele SBR sunt vândute cel mai frecvent, ponderea zonelor umede construite în ultimii ani crește.

Sfaturi și trucuri Bavaria, Turingia, Saxonia și Schleswig-Holstein oferă subvenții pentru construcția nouă, precum și pentru modernizarea.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul