Așezați 2 saltele deasupra celuilalt: este posibil?

Ați cumpărat o saltea nouă și vă gândiți să o puneți pe cea veche? Sau dormi pe podea și vrei să dormi puțin mai sus? Indiferent de ce doriți să puneți 2 saltele pe partea de sus unul de altul, asta nu este o idee bună. De ce și ce ar trebui să țineți minte atunci când o faceți singur este explicată mai jos.

Cea mai mare problemă: ventilație

Noaptea vom transpira mult. 500 ml până la un litru de transpirație se scurge în saltea. Acesta nu este doar un teren de reproducere excelent pentru acarieni, mucegaiul îi place de asemenea cald și umed. Prin urmare, este întotdeauna important să se asigure o ventilație suficientă într-o saltea. Un cadru cu grătare este ideal deoarece lasă aerul de dedesubt la saltea. Dacă două saltele sunt plasate unul peste celălalt, circulația aerului este întreruptă și, prin urmare, formarea mucegaiului este puternic favorizată.

Alte probleme

Dar ventilația limitată nu este singura problemă:

  • Cadrele cu șipci nu pot fi stabilite pe o bază punctuală.
  • Saltelele pot aluneca.
  • zone ale saltelei sunt pierdute
  • gradul de duritate devine invalid

Aceste probleme nu pot fi rezolvate. Totuși, asta nu înseamnă neapărat că dormi prost pe două saltele. Încearcă! Poate că senzația de somn moale este potrivită pentru tine!

Pentru a proteja salteaua unul peste altul de la

umiditate Dacă decideți totuși sau sunt chiar obligați să pună două saltele unul deasupra celuilalt, puteți preveni creșterea mucegaiului, după cum urmează:

  • bate în fiecare zi după obținerea înapoi capacele și lăsați umiditatea scapă de noapte. O jumătate de oră ar trebui să fie de ajuns.
  • Separați saltelele de fiecare dată când spălați lenjeria de pat și plasați atât ambele, fie cel puțin vertical, la un încălzitor sau la soare, astfel încât acestea să se usuce bine.
  • Creați o acoperire pentru saltele sau (chiar mai bine!) Un strat de saltea care absoarbe cea mai mare parte a umidității. Alte avantaje ale protectorului pentru saltele pot fi găsite aici.

toppers saltea

cu saltea pentru a proteja salteaua nu numai de umiditate, vă poate oferi, de asemenea, o experiență de dormit mai greu prin alegerea unui grad mai mare de duritate. Deci, aproape că ați compensat dezavantajele a două saltele deasupra celeilalte. Cu toate acestea, ventilați saltelele în mod regulat.

Sfaturi și trucuriÎn timp ce alunecați, puteți plasa un covor anti-alunecare între ambele saltele sau le puteți lega cu panglici.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul